סושיה היא עסק (מסעדה) המעבד חומר גלם רגיש ״הדגים״, לכן חשוב להתלוות עם יועץ מזון (שף או תברואן) בכל הקשור לעבודה נכונה עם מזון וכן על מנת לקבל רישיון עסק כחוק יש לעמוד בתקנות.
תכנון מטבח נכון מראש חוסר עלויות מיותרות בעתיד וכן הורדת הסיכון לזיהום והרעלת מזון, דגים, ביצים הנמצאים בתפריט הסושי צריכים להישמר בקירור מתמיד.
תחנות עבודה ותהליך זרימה רציף ישמור לנו על מוצר תקין.
חוק רישוי עסקים מאגד את כל העסקים אשר תעוני רישוי לפי משרדי השרות: כיבוי, משרד הבריאות, איכות הסביבה ועוד..
הוצאת רישיון עסק לסושיה
תהליך פתיחת סושיה אינו דבר פשוט ויש לקחת בחשבון הוצאות כלכליות משתנות והתנהלות עם כוח אדם מקצועי מקומי וזר.
הכנת תפריט וקונספט, עיצוב וגרפיקה, חיפוש כוח אדם מתאים, מציאת מקום אסטרטגי בעל נוכחות בסביבה וכן גם מציאת יועץ מזון ורישוי עסקים אשר מתכנן ומגיש את התכניות למשרד הבריאות עד לקבלת רישיון עסק.
כדי להגיש תכניות אשר יאושרו במשרד הבריאות יש לדעת את התקנות והחוקים והחשוב ביותר לדבר את השפה, כאשר תברואן או טכנולוג עורך תכנית וממליץ בעת ההגשה הסיכוי להצלחת הפרוייקט ולקידומו קצרה ומהירה יותר מאשר עם אדריכל יגיש אותה, בכל אופן חובה שאדריכל יגיש את הבקשה.
תכנון מקום לסושי
תכנון סושיה הכולל עבודה עם דגים, ירקות, ביצים ויש גם כאלה עם עוף ובקר,כאשר התפריט מתרחב למוקפצים וסלטים ועוד.
נחוץ מערך מזון יעיל וברור, מחלקות מסודרות, ציוד מתאים, חלוקת שטחים נכונה ומדויקת, תכנון מערכת שפכים, מיזוג אוויר, כיבוי אש, מנדפים. כיום ישנם ציודים כגון ציפסרים, מכונת אורז, מדיחי כלים משוכללים אשר נותנים פתרונות קלים ונוחים בעלויות אשר מחזירות את עצמם תוך שנה עד שנתיים.
חדרי קירור ומתקני קירור בעלות בקרה מרחוק.
הדברים הגדולים בנויים מהחלקים קטינים כך שכל מקום או סניף הוא חלק מרשת כך אנחנו מסתכלים על הפרטים ובונים חתיכה חתיכה תוך שילוב בין נראות לתפעול.
בכל בית אוכל יהיו חדרים מן הסוג הנקוט להלן בטור מימין ששטחם יהיה כאמור בתוספת בהתאם לסוג בית האוכל וגובהם לא יפחת מהאמור לצדם בטור משמאל:
סוגי חדרים | גובה |
חדרי אוכל | 2.75 מטר |
מטבח | 2.75 מטר |
מחסן | 2.50 מטר |
חדרי שירות | 2.50 מטר |
חלק מלקוחותינו:
סושה
הסושיה
אושי אושי
לפרטים נוספים אודות הליכי רישוי לסושיה, צרו איתנו קשר עוד היום: 052-5257750
צרו קשר להזמנת שירות רישיון עסק
לסושיה
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.