היצורים הקטנים אשר לא נראים ללא מיקרוסקופ.
רק לשם דוגמא על ראש של סיכה יכולים לחיות 10 מיליון חיידקים.
את החיידקים מוצאים בכל מקום: באוויר, במים, בקרקע, במזון וכו'. במיוחד במקומות מלוכלכים ומזוהמים.
ישנם גם חיידקים ידידי האדם וחלקם גורמים למחלות ואף למוות.
תכונות החיידקים:
יצורים מיקרוסקופים, חלקם בעלי תנועה (זנב ארוך – שוטון).
נמצאים בכל מקום.
נושמים – ישנם גם כאלה לא חייבים או שלא צריכים חמצן (חמצן הורג אותם).
- אארובים – צריכים חמצן.
- אנארובים – גדלים בתנאים של חוסר חמצן.
- פקולטטיביים – אארובים היכולים לחיות ללא חמצן.
- אוכלים – כמעט הכול אבל מעדיפים סוכרים שאותם הם משתמשים לאנרגיה וגדילה.
- מפרישים טוקסינים (רעלנים) אשר אינם מושמדים בתהליך של בישול או חימום.
- מיצרים לרוב גזים ( דו תחמוצת הפחמן), כתוצר פירוק המזון נוצרים גם חומצות למיניהם (בוטירית, לקטית, פורמית וכו').
- מתרבים – בדרך כלל התרבות אל מינית הם פשוט מכפילים את עצמם בקצב 20 ד לדור (בתנאים אופטימלים ).
התנאים האופטימלים להתרבות חיידקים
טמפ' האופטימאלית לרוב הפתוגנים היא דומה לטמפ' גוף 38 מעלות,15 – 40 מעלות.
זמן – זמן דור של חיידקים הינו כ20 דקות (בתנאים אופטימלים).
מזון – מזון עשיר בחלבונים,סוכרים,שומרים.
לחות – לחות מינימלית. מתחת ל 1.5% לחות חיידקים לא מתרבים.
חמצן – מרבית החיידקים צורכים חמצן לשם קיום וריבוי.ישנם חיידקים שמסתפקים גם במעט חמצן כדי להתרבות.
חיידקיים פתוגנים 2
ישנם חיידקים המסוגלים להמתין עשרות שנים באדמה ולעבור לצורה של נבגים עד למצב של תנאים נוחים ואז להינבט חזרה לצורתם המקורית.בזמן ההנבטה החיידקים משחררים רעלים הגורמים למוות.
ביופוד נותנת פתרונות לכל תעשיית המזון כולל בדיקות מיקרוביליות וכימיות למזון.
צלצלו לאיסוף ודיגום הבדיקה שלכם גם לפרטיים וגם לרשויות מקומיות 052-5257750
צרו קשר לייעוץ בנושא חיידקים והרעלת מזון
מה הבעיה בהיגיינת עובדים נמוכה במפעלי מזון? (רוב הרעלות המזון נוצרות כתוצאה מהפצת מ"א ע"י בני האדם לכן יש לשים לב להיגיינה של העובד כי
משרד הבריאות מפרסם הנחיות שונות בנוגע לדרישות התקן למפעלי ייצור בענף המזון, והן מוסדרות בעזרת מספר חוקים שונים. כאשר דרישות התקן שונות באופיין מדרישות תקן
השפכים הם תוצר של שימוש במים.מת"ש – מתקן לטיהור שפכיםזיהום מקורות המים: שפכים עירוניים, דשנים, ריסוסים, חומרי הדברה, בורות ספיגה, שפכים תעשייתיים.זיהום חנקות – התקן
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשרותכם, עמרי גור
בין לקוחותינו
סיפורי לקוח
ההסמכות שלנו