תברואן מוסמך או מפקח תברואה (מינוח שונה לאותו תפקיד בדיוק) הוא דמות המפתח אשר שוחה ברזי תקנות משרד הבריאות והרשויות המקומיות.
כל מי שמתכנן לפתוח מסעדה, בית קפה / מפעל מזון או כל בית עסק אחר הקשור לתחום המזון או מעוניין להפעיל מטבח, יגלה מהר מאוד את הכמות הגדולה של התקנות וההיתרים שהוא יצטרך לקבל עד לפתיחת העסק.
בחשיבה אובייקטיבית, זה דיי מובן, אוכל זה דבר רגיש מאוד ואי עמידה בתקנים יכולה לפגוע בבריאותם של אנשים ובמקרים קיצוניים אף לסכן את חייהם.
בשביל לעמוד בכל התקנים וגם בשביל למנוע מלשים את עצמכם במקום בו אתם חשופים לתביעות או לסיטואציות לא נעימות, חשוב מאוד להתייעץ עם תברואן מוסמך, שהוא איש מקצוע מנוסה אשר מכיר את חוקי משרד הבריאות ואת התקנות של אותו עיר בו הוא נמצא.
תברואן לבית העסק, הוא איש המקצוע אשר יסייע לכם להקים בית עסק תקין, בריא ובטיחותי.
תברואת מזון – עולם ומלואו
עסקים בענף המזון מחויבים על פי חוק בשמירה על מספר עקרונות פעולה בכל הנוגע לנושא תברואת מזון המוגש על ידם לציבור הסועדים. עקרונות אלו חלים על כל סוגי העסקים בענף המזון, לרבות, עסקים בהם המזון מגיע מוכן לתחומי בית העסק ועסקים בהם המזון מיוצר ומוכן בבית העסק עצמו.
עקרונות הפעולה לצרכי שמירה על תברואת מזון חולשות למעשה על כל ההיבטים הנלווים לשלבי האחסון, הטיפול והייצור של מנות ו/או מוצרי המזון השונים המשווקים ונמכרים בבית העסק. בעסקים בהם פועלים מטבחים מוסדיים, לרבות, בתי מלון, מתחמי אירוח, גני ואולמות אירועים, קיים הכרח בשירותיו של תברואן מזון המלווה את הליכי הפיקוח ברמה היומיומית ו/או ברמה השוטפת באמצעות העברת הדרכות תברואה לעובדי המטבח ואף עובדי הניקיון.
בין יתר השירותים המקצועיים המתקיימים על ידי תברואן מזון תוכלו למצוא: קיום בדיקות בכל הנוגע למצב המטבח, קיום בדיקת בכל הנוגע לאופן שינוע המזון מנקודה ההכנה לנקודת ההסעדה, הטמעת עקרונות היגיינה בקרב עובדי המקום, הטמעת כללי עבודה לאופן הטיפול הנכון במוצרי המזון השונים, קיום בדיקות בכל הנוגע לתקינות שטחי האחסון של מוצרי המזון (אחסון יבש, תאי קירור וכדומה) ושירותים נוספים המיועדים לצרכי שמירה על סביבה תפעולית תקנית למניעת תחלואה.
תברואן מוסמך מוכר על ידי משרד הבריאות והחינוך.
אנחנו בביופוד עובדים בהתאם לנהלי משרד הממשלה, תקנות וחוקי מדינת ישראל. עמרי גור הוא תברואן מוסמך, כמו כן מתפקד עמרי גם כמפקח תברואה במוסדות מסוימים.
אנחנו בעלי ניסיון רב בביצוע ביקורות תברואה ברמה הגבוהה ביותר. כמו כן אנחנו מספקים שירותים של ליווי, ייעוץ והדרכה.
נותנים ביקורות עבור כל המוסדות הנ”ל:
- ביקורות תברואה במוסדות חינוך
- ביקורות של תברואן לבתי ספר
- ביקורות תברואתיות לגני ילדים
- ביקורות למעונות יום
- ביקורות למעונות לילה
- ביקורת תברואן מוסמך לכל צורך שעולה
- מבדקי בריאות
- רפואה מונעת
- ביקורת של תברואן מוסמך לקייטרינג
- ביקורות לעסקים המציעים שירותי קוסמטיקה לא רפואית
- ביקורת למספרות
- ביקורת למסעדות
מזון טעים גם יכול להיות מסוכן
אז נכון שבעיניים בלתי מקצועיות המטבח נראה אחד המקומות הפחות “בעייתיים” בבית העסק, בכל זאת הוא נמצא מאחורי הקלעים, הרחק מעיני הלקוחות ומה שקורה שם נשאר שם, נכון? ממש לא נכון.
המטבח של בית העסק הוא המקום שאחראי על ייצור המזון וכחלק מכך תפקיד העובדים והאחראיים על השטח הזה הוא למנוע סכנות שונות אשר אורבות למזון כמו: חרקים שנכנסו למזון, קלקול של חומרי גלם, חומרים כימיים שונים, לרבות חומרי ניקוי שחדרו למזון ואפילו שאריות של זכוכית מכלי שבור שנפל בטעות לאחת המנות.
כל המקרים הללו, יכולים לסכן את הלקוחות או את עובדי המקום, ולגרום לסיטואציה מאוד לא נעימה בקרב האחראים. סיטואציה אשר יכולה להתבטא בקנסות כבדים וצעדים משפטיים.
מהסיבות הללו בקרה ופיקוח על בטיחות המזון המתבצעת על ידי תברואן מוסמך היא חשובה לאין שיעור.
אנחנו מבצעים שירותי תברואן מוסמך בעסקים הבאים
- עמותת אילן בית קסטל
- גן ילדים - שירת מדבר באילת
- שאול בשרים אור יהודה
- רשת קפה ג'ו
- מכללת שנקר - אגודת הסטודנטים
- גן מעון - מועצת ראש פינה
- קיבוץ קלייה - אישור גן
- ארגון נשי חירות בישראל
המלצות ארגון הבריאות העולמי למניעת תחלואה ממזון
משרד הבריאות העולמי קבע מספר כללים בסיסיים המיועדים למניעת זיהום מזון בבתי עסק העוסקים בהכנה, ייצור וממכר של מוצרי ומנות מזון. הנחיות אלו מיועדות לציבור העובדים בבית העסק בתחום המזון והם כוללים בין היתר: שמירה על היגיינה והקפדה על רחיצת הידיים לפני כל הליך טיפול במזון, הפרדה מלאה בין מוצרי מזון גולמי למזון מוכן, הקפדה יתרה על שימוש בחומרי גלם ומים ממקור בטוח, שמירה על המזון בטמפרטורה המתאימה לו והקפדה יתרה על הליכי בישול מלא.
המלצות בסיסיות אלו מתווספות להנחיות אותן קבע משרד הבריאות הישראלי בכל הנוגע לשמירה על תברואת מזון בבתי עסק העוסקים במכירת מזון על כל סוגיו. אי הקפדה על הנחיות התברואה הקבועות בחוק הינה פעולה העלולה להוביל לסגירת בית העסק וביטול רישיון העסק.
תברואן מוסמך – איך הוא עוזר לכם?
תברואן מוסמך, מפקח תברואה או טכנולוג מזון בעל השכלה וניסיון בתחום המזון עוסק בנושא של ליווי, ייעוץ והדרכה בכל מה שקשור לתפעול מטבח העסק.
תברואן מזון יאתר ויסדיר בעיות תברואתיות מול משרד הבריאות או גורמים אחרים. כמו כן, הוא ידע גם כיצד ואיך להתנהל מול אותם גורמים לצורך קבלת רישיון עסק ועד רישיון יצרן, אותם אישורים הדרושים להפעלת המטבח.
מפקח תברואה יבדוק את התנהלות העובדים, את הספקים ואת איכות המוצרים כמו גם את תשתיות הסניטציה במטבח ואת ההקפדה על הניקיון. כל זאת, בכדי לסייע לבית העסק בקבלת הרישיון והאישורים הנדרשים לפעולה, ומעבר לכך להיות תקני, בטיחותי ונקי לאורך כל הדרך.
צרו קשר להזמנת שירות תברואן מוסמך
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מעשור, במהלכם ליוויתי יד ביד מאות עסקי מזון והענקתי להם מגוון שירותים. אשמח להעניק גם לכם שירות, הכולל את כל מה שדרוש להכנה מקדימה ומדוקדקת לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא את תקינות מערכות המזון. בנוסף, נלווה גם את תהליך ייצור המזון במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח יחד עם עמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשירותכם, עמרי גור
בין לקוחותינו
סיפורי לקוח
ההסמכות שלנו