משרד הבריאות מפרסם הנחיות שונות בנוגע לדרישות התקן למפעלי ייצור בענף המזון, והן מוסדרות בעזרת מספר חוקים שונים.
כאשר דרישות התקן שונות באופיין מדרישות תקן משרד הבריאות בנוגע לרישוי עסקים בענף המזון.
אנחנו בביופוד רוצים לעשות לכם סדר, לחסוך לכם בבירוקרטיה ולסייע לכם בקבלת רישיון יצרן ממשרד הבריאות, במהירות האפשרית ובחסכון כספי.
הנפקת רישיונות יצרן לעסקים
קיים הבדל מהותי בין דרישות התקן לצרכי הנפקת רישיון יצרן בענף המזון לבין דרישות התקן לצרכי הנפקת רישוי עסקים בענף המזון.
כאשר בשני המקרים, משרד הבריאות הוא זה המרכז את כל הנושאים וההיבטים הקשורים לתברואת המזון.
רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות למפעלים ועסקים שונים העוסקים בענף המזון מסווג בהתאם לסוג המפעל ואופי פעילות הייצור בו, כאשר בין יתר המפעלים והעסקים בענף ותעשיית המזון המחויבים ברישיון יצרן ניתן למצוא:
מפעלים לעיבוד מוצרי בשר
מפעלים לפירוק וניקוי דגים
מפעלים לייצור מזון גולמי
מפעלים לייצור תמציות טעם וריח למוצרי מזון כאלו ואחרים
מפעלים לייצור מזון צמחוני
מפעלים לייצור מוצרי אפייה וקונדיטוריה
מפעלי אריזה העוסקים ומתמחים בפתרונות אריזה לכל מוצרי המזון על כל סוגיהם
מפעלי הסעדה העוסקים בהכנת אוכל קפוא ו/או מוכן
חברות קייטרינג והסעדה
ומפעלי ייצור נוספים בהם פועלות מכונות לייצור חומרי גלם לתעשיית המזון ו/או מפעלים שבשטחם מתקיימות פעולות טיפול שונות במזון טרי, קפוא או מעובד.
מעוניינים במידע נוסף על רישיון יצרן בתחום המזון.
אם גם העסק שלכם או העסק העתידי נמצא ברשימת העסקים אז כדאי לפעול במקצועיות, בנחישות ועם מיטב המומחים בתחום.
אם יש לכם כל שאלה הקשורה בקבלת רישיון יצרן, בתהליך קבלת רישיון יצרן אל מול משרד הבריאות, או שאלות נוספות בתחום קבלת רישוי בתחומי המזון – אל תהססו, פנו אלינו לקבלת מידע, לקבלת ייעוץ מקצועי ולהבנה מעמיקה יותר של התהליך.
הנפקת רישיון יצרן משרד הבריאות
הליך הנפקתו של רישיון יצרן משרד הבריאות הינו הליך מקצועי, מסועף ומורכב מאוד, המחייב את בעלי המפעלים השונים בתעשיית המזון ו/או בעלי חברות ההסעדה והקייטרינג בעבודת ביורוקרטיה רבה.
להסתייע בשירותיהן של חברות העוסקות ומתמחות בליווי הליכי רישוי לעסקים בתעשיית המזון.
חברות המספקות שירותי ליווי וייעוץ בענף המזון מעמידות לרשות בעלי העסקים מגוון רחב של שירותים מקצועיים המיועדים לצרכים של תכנון שטחי המפעל ופסי ייצור המזון ו/או מנות האוכל בהתאם לדרישות התקן של משרד הבריאות.
במקביל נציגי החברה מכינים עבורכם כתב בקשה לקבלת רישיון יצרן והם עומדים בקשר רציף אל מול כל הגורמים הרלוונטיים מטעם משרד הבריאות עד להשגת הרישיון המיוחל.
הליך תכנון והגשת הבקשה מחייב ידע מקצועי מעמיק בנושא, היכרות מקדימה עם כל דרישות התקן המופיעות בחוק ויכולת ביצועית גבוהה.
לשירותכם, ביופוד
מעוניינים במידע נוסף על רישיון יצרן? צרו איתנו קשר
מאיר אדוני מאיר אדוני מאיר אדונִי (נולד ב-25 במרץ 1973) הוא שף ישראלי ומבעלי המסעדות “כתית”, “מזללה”, “בלו סקיי” ו”לומינה”, כולן בתל אביב. אייל שני השף אייל שני בטלוויזיה 2004
מדען מזון; מהנדס ביוטכנולוגיה, מהנדס מזון, טכנולוג מזון. בשורות הבאות נסביר על המקצועות השונים העוסקים בייעוץ, בקרה, ניטור, מחקר ופיתוח בענף המזון, ונתמקד בתפקידיו השונים
היצורים הקטנים אשר לא נראים ללא מיקרוסקופ. רק לשם דוגמא על ראש של סיכה יכולים לחיות 10 מיליון חיידקים. את החיידקים מוצאים בכל מקום: באוויר,
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג מזון והבעלים של חברת ביופוד. אני עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם ליוויתי מאות עסקי מזון, עבורם הענקתי את שירותי השונים והמגוונים בדרך לקבלת הרישיון המיוחל. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות נוספות? אתם רוצים לוודא כי אני האדם המתאים ביותר ללוות אתכם? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשרותכם, עמרי גור