הקטנת גודל / עיצוב:
ריסוק, פריסה, טבעות, קוביות, פלחים, חיתוך, קוביות, שבלונות (כוכבים, דינוזאורים), רצועות, טחינה, גריסה.
חליטה:
התשה אנזימטית, ריכוך המרקם של המוצר. בחליטה ירוקה (בירקות – ברוקולי, אספרגוס, אפונה) מוסיפים מלח שגורם לצבעם של הכלורופילים להתחזק לירוק חזק.
פעולות הפרדה:
ניפוי – הפרדת לפי גודל חלקיקים בעזרת מסננת (נקבע לפי mesh מספר חורים באינצ') בקמח הדבר חשוב לשם שמירה על כשרות, סילוק אבנים, חרקים ומכרסמים.
ניפוי לח:
להפרדה של הפירות מהגרעינים או הפרדת העצמות הקטנות מהבשר על יד מסנן וכוח של לחץ.
כבישה:
פעולת מהוצאת נוזל הפרי או הירק הדוגמה הטובה ביותר היא בשמן זית.
צנטרפוגה:
פועל על עיקרון השוני במשקל סגולי ברמה מולקולרי – לדוגמה הפרדת השומן בחלב לשם אחד מהשלבים הראשונים להפקת חמאה או שמנת.
מיצוי / אקסטרציה:
הפרדה בעזרת הגדלת שטח הפנים (טחינה) והוספת ממיס שקושר אליו את החומר הרצוי לדוגמה שמן גפת המופק משאריות הכבישה.
סינון:
הפרדת המוצקים מהנוזל על יד מסנן. לדוגמה במיץ פירות על מנת לסלק את הפולפה (תאית) מהמיץ.
קלסיפיקציה:
הפרדה בעזרת זרם אוויר או תמיסה נוזלית.
שיקוע / סדימנטציה:
הפרדה בעזרת נוזל הגורם לחומר אחד לצוף ולחומר אחר לשקוע. לדוגמה פירות שעוברים באמבטיה ניקוי וכל החול והאדמה יורדים למטה והפרי צץ על פני התמיסה.
עוד >>>>> למילון מונחים
>>> יעוץ של טכנולוג מזון בצור קשר או בטל' 052-5257750
צרו קשר לייעוץ בנושא עיבוד מזון
כל שמן (זית, קנולה, אבוקדו….) נמדד לפי רמת החומציות שלו ונקבע על פי כמות חומצות השומן החופשיות המועדות לחמצון באחוזים: עד 1%, מעל 2% עד
היצורים הקטנים אשר לא נראים ללא מיקרוסקופ. רק לשם דוגמא על ראש של סיכה יכולים לחיות 10 מיליון חיידקים. את החיידקים מוצאים בכל מקום: באוויר,
משרד הבריאות מפרסם הנחיות שונות בנוגע לדרישות התקן למפעלי ייצור בענף המזון, והן מוסדרות בעזרת מספר חוקים שונים. כאשר דרישות התקן שונות באופיין מדרישות תקן
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.