פיתוח מוצר – פורמלציה
כמו בכל תחום אחר, כך גם בתחום המזון – פיתוח מוצר או קו מוצרים חדש הוא הליך מרגש ומסעיר אבל יחד עם זאת מדובר גם בהליך מורכב ולעיתים מלחיץ.
השאיפה היא שהמוצר החדש יהיה כמובן הצלחה מידית, שכל הצרכנים ימהרו לחטוף מהמדפים וימליצו לחברים, העניין הוא שהשאיפה האידילית הזאת לא תמיד תתממש, בעיקר במידה והליך הפיתוח לא יתנהל בצורה הנכונה ודברים יתפספסו בדרך.
פיתוח מוצר
חייב להתבצע בצורה שקולה וחכמה, תוך לקיחה בחשבון של כל הפרמטרים האפשריים היכולים לסייע להצלחתו של המוצר. בשביל תחושת הביטחון והידיעה ששום דבר לא התפספס, החל משלב העלאת הרעיון והקונספט לאותו מוצר ועד לייצור המוצר בפועל. חשוב להיעזר בשירותים של אנשי מקצוע מנוסים בתחום המזון, שיוכלו לייעץ, לסייע, להעיר ולהאיר דרך העיניים המקצועיות והאובייקטיבית שלהם.