פיקוח ובקרה לחברות ייצור מזון
עסקים בתחום המזון מחוייבים בפיקוח ובקרה מטעם משרד הבריאות. אולמות אירועים, אטליזים מעדניות מרכולים, הם רק חלק קטן ממגוון העסקים המספקים מזון ונדרשים בפיקוח.
משרד הבריאות והרשויות המקומיות פועלות למען הציבור ודואגות שהמזון יהיה ראוי ובטוח לצריכה ובכך מונעים תחלואה הנובעת ממזון לא בטוח.
בעסקים רבים בתחום המזון קיים מנגנון פיקוח ובקרה פנימי אשר מטרתו למנוע הליכים בירוקרטיים מול משרד הבריאות והרשויות המקומיות. במקרים חריגים, בדיקות פנימיות יכולות אף למנוע צו סגירה לעסק.
טכנולוג מזון הוא דמות המקצוע והכתובת עבור פיקוח ובקרה פנימיים לחברה המתעסקת בייצור או שיווק מזון. תפקידו לבצע בדיקות מדגמיות ותקופתיות למוצרי המזון, לוודא שהמזון מאוחסן בתנאים מתאימים, לשמור על חלל היגייני והיגיינת עובדים, לוודא כי קיימת הפרדה של מוצרי מזון שונים, לבקר טמפרטורת מקררים ועוד.