עבודתו של טכנולוג מזון

מדען מזון; מהנדס ביוטכנולוגיה, מהנדס מזון, טכנולוג מזון.


בשורות הבאות נסביר על המקצועות השונים העוסקים בייעוץ, בקרה, ניטור, מחקר ופיתוח בענף המזון, ונתמקד בתפקידיו השונים של טכנולוג מזון.

עבודתו של טכנולוג של מזון

מיישם עקרונות מדעיים והנדסיים במחקר, פיתוח, טכנולוגית ייצור, בקרת איכות, אריזה, עיבוד וניצול של מזונות:

מנהל מחקר בסיסי, ועוסק במחקר ופיתוח של מוצרי מזון חדשים.

מפתח שיטות ומערכות חדישות ומשופרות של עיבוד מזון, ייצור, בקרת איכות, אריזה והפצה.

חוקר שיטות לשיפור איכות המזונות, מן ההיבט של טעם, צבע, מרקם, ערך תזונתי, ונוחות, או הרכב פיזי, כימי ומיקרוביולוגי של מזונות.


מפתח ומכין תקני מזון, תקנות בטיחותיות ותברואיות, וספסיפיקאציות לגבי הספקת מים וסילוק פסולת.

מהנדס מזון
טכנולוג / מהנדס מזון

בוחן מוצרים חדשים במטבח-ניסויי, מפתח שיטות עיבוד ספציפיות במתקן חצי-חרושתי (פיילוט) מעבדתי

ומקיים דיונים עם מהנדסי תהליך, מומחים לריחות ועם בעלי מקצוע בתחומי האריזה והשיווק כדי לפתור בעיות.

יכול להתמחות בתחום ספציפי של טכנולוגית מזון, כמו פיתוח מוצר, בקרת איכות, או בדיקת תפוקה, כתיבה טכנית, הדרכה או ייעוץ מזון.

יכול להתמחות בענף מסוים של טכנולוגית מזון, כמו:

גרעיני דגנים, בשר ועוף, שמנים ושומנים, מזונות-ים, מזונות בעלי-חיים, משקאות, מוצרי חלב, חומרי טעם וריח, סוכרים ועמילנים, חומרים מייצבים, חומרים משמרים, צבעי מאכל, ותוספים תזונתיים.

ואז יכונה בשם תואר מקצועי בהתאם לענף הספציפי של טכנולוגית המזון בו הוא עוסק.

הנדסאי / טכנאי מזון וביוטכנולוגיה:

טכנאי הנדסה המתמחה בביצוע מטלות טכניות המסייעות לפיתוח טכנולוגי של תהליכים ושל מפעלים, או בפיקוח טכני על פעילויות עיבוד וייצור של מזונות ומשקאות [לפי ISCO].

בקרת איכות מזון הוא נושא חשוב מאין כמותו, עבור הבריאות ועבור שלוות הנפש של כולנו. ואכן, מי מאתנו לא רוכש מוצרי מזון במרכולים וברשתות השיווק הגדולות? ומי מאתנו לא סעד את ליבו כמה פעמים באירועים גדולים אשר עשו שימוש בשירותי קייטרינג?

ובכן, על מנת להבטיח כי המזון המדובר עומד בסטנדרטים החשובים והמחמירים בכל הנוגע לאיכות, צריך לשכור את שירותיו של טכנולוג מזון מקצועי.

טכנולוג מזון עובד בצמוד לכל החברות ובתי העסק אשר עוסקים בייצור, שיווק וממכר של מזון, והוא מהווה חלק חשוב מצוות העבודה של כל אחד מהם.

טכנולוג המזון בודק דרך קבע את המזון אשר מיוצר או נמכר, ומוודא כי הוא עמוד בתקנות רישוי עסקים.

רשתות השיווק הגדולות והמרכולים ברחבי הארץ עושים שימוש בשירותיהם של אנשי מקצוע מיומנים מתחום טכנולוגיית המזון על מנת להבטיח כי גם אצלם ישנה רמת תברואה נאותה.

והדבר נכון במיוחד ברשתות שיווק שבהן תוכלו למצוא מוצרי מזון פתוחים

כמו במעדניות של גבינה או בשר.

צלצלו לטכנולוג שלכם 052-5257750

צרו קשר

רישיון יצרן
יועץ מזון - מה שרצית לדעת
מדוע צריך בכלל רישיון יצרן?

מי שפועל בתחום של ייצור מזון חייב להחזיק בנוסף לרישיון העסק גם רישיון יצרן, מדוע? הסיבה לכך היא פשוטה: הרישיון מבטיח כי היצרן עומד בכל התקנות

קרא עוד »
רישיון משרד הבריאות
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת
רישיון יצרן משרד הבריאות

משרד הבריאות מפרסם הנחיות שונות בנוגע לדרישות התקן למפעלי ייצור בענף המזון, והן מוסדרות בעזרת מספר חוקים שונים. כאשר דרישות התקן שונות באופיין מדרישות תקן

קרא עוד »
ייעוץ בתכנון מטבח תעשייתי
רישיון עסק - מה שרצית לדעת
תכנון מטבח תעשייתי לעסקי המזון

מטבח תעשייתי הוא יותר מאוסף תנורים מחוברים בדלפקי נירוסטה – אלא מדובר במוסד של ממש, בעל דרישות, חוקים ואפיון משלו. על מנת להקים מטבח חדש

קרא עוד »
הסכנות הטמונות במזון לא איכותי

בקרת איכות מזון היא לא פחות מחיונית מכיוון שמזון לא איכותי הוא מסוכן לבריאותנו

פשוטו כמשמעו. צריכה של מוצרי מזון אשר יוצרו בתנאי תברואה ירודים או אשר חלק מחומרי הגלם שלהם נפגמו בצורה כזו או אחרת במהלך תהליך הייצור


עלולה לגרום לעתים לתופעות לוואי קלות, אך לעתים גם לתופעות קשות ביותר.

תופעות אלו כוללות הרעלת מזון, אשר עלולה לגרום להתייבשות ולסכנה ממשית ומוחשית למי שסובל מכך.

כאן נכנס לתמונה טכנולוג המזון אשר משגיח כל העת על תהליך הייצור, ומוודא כי רמת הסניטציה היא תקינה וכי הכול נעשה על פי הספר.


כאן חשוב להדגיש כי חשוב שמי שיעשה את העבודה המורכבת הזו יהיה טכנולוג של מזון ולא איש מאנשי החברה עצמה, וזאת על מנת להבטיח שקיפות ועל מנת להבטיח כי תהיה זו בדיקה אמינה.


רשתות שיווק ומרכולים

בקרת איכות מזון היא חשובה לא רק עבור מי שמייצר מזון אלא גם עבור מי שמשווק ומוכר אותו.

לשרותכם, עמרי גור

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מכללת כנרת", צמח.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות של הקמת מזנון בשרי, לאחר ובמקום פעל מזנון חלבי בכלל. בפניה אלי, התבקש ייעוץ מקצועי בבחינת האפשרות, וללוות את ביצוע הפרויקטו בסופו של דבר על להקמתו של המזנון.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מלון "עונות", נתניה.
הלקוח פנה אלי לאחר שנדרש לייעוץ בנושא התנהלות סילוק השפכים. ביצעתי סיור במקום, הופקו לקחים ונמצאו צרכים לשיפור התשתית, לרבות בחינת קווי השפכים הסניטאריים. בפועל הופקו הדוחות הנדרשים, בוצעו בליווי שלי השינויים הנדרשים עד להתנהלות תקינה ונכונה של מערך השפכים במלון.

ההסמכות שלנו