מזונות בעלי סיכון

מזונות בעלי סיכון גבוה:

עלולים להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים וגם ישנם גם היוצרים רעלן.

לדוגמה: בשר נא, דגים, צדפות, מוצרי חלב, עוף..

מזונות בעלי סיכון בינוני:

עלולים להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים אך בדרך כלל לא מצליחים להתפתח עקב מאפייני המזון.

לדוגמה:

חלב מפוסטר, גלידה, חמאת בוטנים, ממתקים מבוססים על חלב, בשר מעובד / משומר, ירקות, פירות, מיץ תפוזים….


מזונות בעלי סיכון נמוך:

כי לא סביר שיוכלו להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים ובדרך כלל לא תומך בצמיחתם עקב מאפייני המזון.

לדוגמה:

דגנים, דגני בוקר, לחם, משקאות מוגזים, אלכוהול, שומנים ושמנים, סוכר, מלח


במדינת ושינגטון אימצו דרישה ֹ

נמוך ל PH= 4.6

מתחת ל 0.9= AW

טמפ' מתחת ל 5 מעלות צלזיוס או מעל 60 מעלות צלזיוס.

צלחת פטרי עם מושבות חיידקיים


כדי לפעול –  כל עסק בתחום המזון צריך רעיון, ממון, חזון, רצון ורישיון.
כדי להתרומם ולהצליח – בית העסק מתחייב להקפיד על: תנאי עבודה נאותים, עמידה בנהלים, בחירה נכונה של ספקים ועובדים, השקעה במוצרים או תפריטים, מענה על צרכים (של הלקוחות), חשיפה לרעיונות ולחידושים לאורך כל הדרך, וכן בקרה ופיקוח על אופן ההתנהלות של כל הגורמים.

בדיוק בשביל זה אנחנו כאן, התקשרו עכשיו: 052-5257750

צרו קשר לייעוץ בנושא מזונות בעלי סיכון

מדריך לקבל רישיון עסק
רישיון עסק - מה שרצית לדעת
מדריך לקבלת רישיון עסק

תוכן עניינים בעלי עסקים בארץ מכירים היטב את המושג המאיים: רישיון עסק. מדובר במסמך שמרבית בתי העסק בארץ מחויבים להנפיק לפני פתיחת העסק ואפילו בעקבות

קרא עוד »
יועץ קולינרי - ביופוד
יועץ מזון - מה שרצית לדעת
יועץ קולינרי

הקמת עסק אינה משימה פשוטה, ולאחר שהשקענו כל-כך הרבה זמן, כספים, וכוונה בהקמת העסק יש צורך שהעסק יתייצב ויעמוד על רגליו, ויהפוך לעסק משגשג, בעל

קרא עוד »
רשיון למפעל מזון
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת
חדשות במזון

מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון? כתבה מעניינת מכלכליסט שנותנת לנו הצצה למפגש של טכנולוגיה ומזון – לחץ כאן לקריאה מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון מה

קרא עוד »

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מכללת כנרת", צמח.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות של הקמת מזנון בשרי, לאחר ובמקום פעל מזנון חלבי בכלל. בפניה אלי, התבקש ייעוץ מקצועי בבחינת האפשרות, וללוות את ביצוע הפרויקטו בסופו של דבר על להקמתו של המזנון.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מלון "עונות", נתניה.
הלקוח פנה אלי לאחר שנדרש לייעוץ בנושא התנהלות סילוק השפכים. ביצעתי סיור במקום, הופקו לקחים ונמצאו צרכים לשיפור התשתית, לרבות בחינת קווי השפכים הסניטאריים. בפועל הופקו הדוחות הנדרשים, בוצעו בליווי שלי השינויים הנדרשים עד להתנהלות תקינה ונכונה של מערך השפכים במלון.
הקודם
הבא

סיפורי לקוח