יועץ מזון – להבטחת איכות המזון

אנו מצפים לקבל את המזון שלנו ללא ליקויי טעם, תפוגה, תברואה וכדומה, אנו מצפים לקבל מזון איכותי וטעים במסעדה, לקבל מזון נקי ולא מזיק כשאנו רוכשים בסופרמרקט מזון שהופק תעשיתית.

יועץ מזון מומחה – פתרון בעיות בשרשרת המזון


יועץ מזון הוא האיש האחראי לפתרון בעיות בשרשרת הפקת המזון המגיע אל צלחתנו.

התואר הוא רחב ומכיל בתוכו מומחיות שונות:

ישנם יועצי מזון המתמחים בפתרון בעיות תברואתיות יחד עם טכנולוג מזון בתוך פס היצור והשיווק של מזון המופק באופן תעשייתי.

ישנם אחרים המתמחים בענף של הקייטרינג ואחרים המתמחים בבניית תפריטים ומיתוג לפי טעמים של מסעדות פרטיות.

ישנם יועצי מזון המתמחים בפן העסקי של הקמת עסק לשיווק מזון כמו בחירת מיקום.

בחירת מזונות מתאימים, עיצוב מטבח מתאים להכנת המזונות הללו, ניסוח אופן ההגשה ותמחור הסעודה.

יעוץ בתחום המזון הינו תחום נרחב ביותר וחשוב מאד הן לשרידותו הכלכלית והתברואתיות של העסק והן עבורנו הסועדים ביצירת מזון איכותי, טעים, מזין ובמחירים שאנו יכולים לשלם.

עמרי גור - מפקח תברואה
עמרי גור – יועץ מזון, טכנולוג, תברואן ושף מוסמך

יועץ מזון – שילוב של חך וידע טכנולוגי

יועץ מזון תעשייתי אחראי לבידוק חומרי הגלם.

עליו לוודא שחומרי הגלם המגיעים אל המפעל הינם איכותיים ומספק הפועל לפי הנהלים.

עליו להבין בביורוקרטיית האישורים והתקנות של משרד התמ"ת והבריאות, להיות בעל יכולת מדעית לבחון את מרכיבי חומרי הגלם.

להבין את פס הייצור ולצפות בו תקלות שאפשר למנוע, לשפר ולשפות את גהות המפעל והסניטריה הכרוכה בהפקת המזון.


לעתים חודרים גופים זרים אל המזון ומסכנים את הציבור.

לעתים תנאי ההובלה לחנויות לקויים או תנאי האחסון, על יועץ קולינרי להתמודד עם משברים ותקלות אלו ולמצוא תיקונים להסרתם.

יועץ מזון אחראי גם לטעם אשר במזונות שלנו, עליו ליצור מתוך חיכו האנין טעם ברור מובחן ואטרקטיבי לציבור הרחב ולסייע בכך לטכנולוגי ומהנדסי המזון בייצור מוצר מצליח.



יועץ מזון עין פקוחה על טרנדים

מלבד היותו של יועץ מזון מומחה בתחום המזון והכנתו עליו גם לשמר עין פקוחה על טרנדים ואופנות עכשוויות, זוהי התמודדות קבועה ומהנה באמצעות החך והידים אשר מטילה עליו לחזור ולהכין בביתו, במסעדתו הפרטית, ובמקום עבודתו, מנות שונות בטכניקות שונות, להתנסות במסעדות אחרות בארץ ובעולם ולהיות איש חוקר והרפתקני בתחום המזון, וזאת על מנת להישאר מעורה בעולם המזון שמתחדש כול הזמן בטרנדים ובאופנות.


צלצלו 052-5257750

זקוקים ליועץ מזון? צרו קשר

מעבדת מזון
שפכים
טיפול – בשפכים ב'

השפכים הם תוצר של שימוש במים הרכב השפכים הביתייםמיקרוביולוגיה – חיידקים, וירוסים, טפילים וכד', 8^10 מיליון חיידקים ב100 מ"ל שהם גם פטוגנים אשר נמצאים בגופנו

קרא עוד »
תכנון גני ילדים
רישיון עסק - מה שרצית לדעת
תכנון גני ילדים ומעונות יום

תכנון גני ילדים או מעונות יום, בנייה והקפדה על דרישות הבטיחות וההיגיינה הם משימה רגישה שדורשת דייקנות, מקצועיות ותשומת לב לפרטים. ההורים מפקידים את ילדיהם

קרא עוד »
רשיון למפעל מזון
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת
חדשות במזון

מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון? כתבה מעניינת מכלכליסט שנותנת לנו הצצה למפגש של טכנולוגיה ומזון – לחץ כאן לקריאה מה קורה כשטכנולוגיה פוגשת מזון מה

קרא עוד »

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מכללת כנרת", צמח.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות של הקמת מזנון בשרי, לאחר ובמקום פעל מזנון חלבי בכלל. בפניה אלי, התבקש ייעוץ מקצועי בבחינת האפשרות, וללוות את ביצוע הפרויקטו בסופו של דבר על להקמתו של המזנון.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מלון "עונות", נתניה.
הלקוח פנה אלי לאחר שנדרש לייעוץ בנושא התנהלות סילוק השפכים. ביצעתי סיור במקום, הופקו לקחים ונמצאו צרכים לשיפור התשתית, לרבות בחינת קווי השפכים הסניטאריים. בפועל הופקו הדוחות הנדרשים, בוצעו בליווי שלי השינויים הנדרשים עד להתנהלות תקינה ונכונה של מערך השפכים במלון.
הקודם
הבא

ההסמכות שלנו