יועץ מזון הוא שם כללי למקצוע מרתק וחיוני, יועץ המזון הינו מומחה בתחום הפקת המזון, אריזתו, הגשתו ושיווקו.
תהליכים אלו מתרחשים בהיקף גדול ותעשייתי כאשר מדובר במזון מעובד ומשומר שאנו רוכשים לביתנו במרכולים או בהיקף קטן ופרטי במסעדה – כדי להעניק חווית סעודה איכותית ומובחנת.
הרבה יותר מ"רק" יועץ מזון
יועץ מזון מתמחה בתחומים שונים של הפקת מזון: מזון תעשייתי כטכנולוג מזון, לוגיסטיקן, מעצב טעמים, תברואן, וכאשר מדובר על המישור הפרטי של מסעדות אז התמחותו תהיה כשף, כממתג ומשווק, כמתכנן ויועץ לתוכנית העסקית ובחירת מיקום המסעדה.
בנוסף, יסייע להתקשרות עם הספקים, להתאמת התפריט לקהלי היעד, לחווית ההגשה, לתמחור ולסוד שבהרכבת המנות עצמן, כמו גם בהכשרת טבחי המסעדה.
יועצי מזון מסייעים בהתגברות על משברים בפסי הייצור התעשייתים או מלווים מוצר או משלביה הראשונים של המסעדה.
הם מעניקים מניסיונם הרב בתחום המזון ומכשרונם בהרכבת מזון והבנת התהליכים השונים הקשורים בהכנת מזון ושימורו. כמובן גם אחראים למידת הצלחת המזון.
יועץ מזון לטיפול בליקויים
במפעלים רבים ומקומות עבודה גדולים אחרים ישנו חדר אוכל המשרת את העובדים, בשירותי קייטרינג ובמסעדות מזינים אנשים רבים במקביל, רבות הפעמים שהעבודה האינטנסיבית וההזמנות הרבות הזורמות למטבח ולחץ הכנת מנות רבות במקביל מביא לקיצורי דרך היכולים לפגוע באיכות המזון, כגון: כלים לא שטופים המשומשים שוב כנקיים, איחסון לא ראוי למזון וכו'.
במטבח שורר חוסר ארגון וסדר והתנאים התברואתים וההיגיינים בהם הוא מתנהל אינם טובים.
יועץ מזון מסוגל לבודד כל פרקטיקה במטבח ולבדוק את השפעתה על איכות המנות המוצאות ממנו לשולחנות ואז לבטל מנהגים ונהלים רעים ולהכשיר את צוות המטבח בנהלים חדשים אשר ישמרו על סטנדרט איכות גבוה ותקני למזון.
יועץ מזון יכול להכניס למטבח נהלי בקרה, הפקת מנות וסניטרייה חדשים ולשנות לגמרי את מצבו.
יועץ מזון גם עוסק במזון המוכן במפעלים, הבנתו הטכנולוגית בדבר קליטת חומרי הגלם והפקתם למזון מאפשרת לו להכניס שיפור בגהות המפעל ובנהלי העבודה הראויים להכנת המזון.
יועץ מזון לחידוש המותג
לעיתים גם מוצר מזדקן, טעמו לא מהדהד בתודעת הצרכנים הפוטנציאלים כמו פעם, המתחרים מציגים מוצרים באריזה ובטעמים חדשים, או מסעדות נוצצות יותר קמות בסמוך.
יועץ מזון יוכל לסייע לחברה או למסעדן בהזרמת מרץ חדש בחייו של המוצר או המסעדה.
הוא יוכל לפי נסיונו לייעץ האם מדובר בצורך בעיצוב חדש או ברפורמת טעמים שלמה שתשנה את חומרי הגלם וטעם המוצר או המנות.
יועץ מזון יוכל מנסיונו ומהיכרותו עם טרנדים עולמים ועם הקהל הישראלי, להצביע על טיב השינוי הדרוש ולהפעיל מהלכים לביצועו.
צרו קשר
הגבן הוא טכנולוג מזון של המחלבה. לגבינה טעימה יש סיפור חיים שלם ורומן צפוף עם הגבן, שהתחיל בכלל אצל החלבן והרפתן. דרך ארוכה ועתיקה עובר תהליך
מטבח תעשייתי הוא יותר מאוסף תנורים מחוברים בדלפקי נירוסטה – אלא מדובר במוסד של ממש, בעל דרישות, חוקים ואפיון משלו. על מנת להקים מטבח חדש
במסגרת תפקידו של תברואן מוסמך: ביקורת הדרכה ביקורת לחשיפת ליקויים א. ביקורת שיגרתית ב. ביקורת מיוחדת ביקורת לבדיקת תהליכים (להתייעלות, לפרמיה). ביקורת מחקרית (סקר, מחקר).
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשרותכם, עמרי גור
בין לקוחותינו
סיפורי לקוח
ההסמכות שלנו