תהליך הפקת היין
תהליך יין הינו מורכב ודורש סביבת עבודה מתאימה ציוד נכון. ביופוד נותנת שירותים מקצועיים לתעשיית המזון יועץ מזון, טכנולוג מזון ותברואן.
ארומה – ניחוח היין שמקורו בזן הענבים ממנו יוצר.
בוקה – זהו השילוב בין הארומה לריחות התהליך היקב.
עפיצות – תחושת היובש הנגרמת מכמות הטאנין שיש באותו ענב.
גוף – תחושת היין החיך צמיגות הנוזל, הרגשת האלכוהול והסיומת.
טאנין – חומר משמר טבעי של היין ומצוי בענבים בקליפה ובחרצנים, בעל טעם מריר, ככל שהיין מתיישן, עפיצותו יורדת והוא יוצר יין רך ועגול יותר.
חומציות – הטעם החמוץ הנובע בעיקר מחומצה טרטרית ומאלית. יין ללא חומצות פשוט בטעמו, מימי ושטוח.
בריקס – יחידות מידה לכמות הסוכר במזון.
SO2 – חומר משמר נגד בקטריות ושמרים, המוסף באופן מבוקר ומינימלי.
חדרור – פעולת למטרת הפרדת משקעים, סילוק ריחות זרים ונשימה (מגע עם אוויר).
תהליך כימי של היין
שמרים + C6H12O6 (מיץ ענבים) >> תהליך תסיסה >> 2C2H5 (כוהל) + CO2(פחמן דו חמצני)
תסיסה מאלו-לקטית
יין אדום – טכנולוג יין
ממעך:
תסיסה: עם הקליפה למיצוי טעמים, צבע וארומה.
התהליך מתבצע במיכלי
נרוסטה או כדי חרס.
סחיטה עדינה:
מילוי בחביות עץ אלון:
לתקופת זמן 3 – 24 חודשים.
ביקבוק:
התיישנות ביקב: במרתפים קרירים
יין לבן – טכנולוג יין
ממעך
מערכת קירור 10 מעלות
סחיטה עדינה
סינון
תסיסה:
תלוי יבש / חצי יבש (הפסקת התסיסה)
ביקבוק
צרו קשר לייעוץ של טכנולוג יין
השפכים הם תוצר של שימוש במים.מת"ש – מתקן לטיהור שפכיםזיהום מקורות המים: שפכים עירוניים, דשנים, ריסוסים, חומרי הדברה, בורות ספיגה, שפכים תעשייתיים.זיהום חנקות – התקן
הגבן הוא טכנולוג מזון של המחלבה. לגבינה טעימה יש סיפור חיים שלם ורומן צפוף עם הגבן, שהתחיל בכלל אצל החלבן והרפתן. דרך ארוכה ועתיקה עובר תהליך
"מטבח רפאים" הוא מושג שהיה נדיר עד לא מזמן, אולם תופס תאוצה בימים אלה בקצב מסחרר, הודות לסגר ולתקנות של תקופת הקורונה. מדובר ברעיון מהפכני
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשרותכם, עמרי גור
בין לקוחותינו
סיפורי לקוח
ההסמכות שלנו