כתיבת פרשה טכנית היא תיאור מקצועי של בית העסק והפעילות המתקיימת בו.
פרשה טכנית מכילה פרק הנוגע לסניטציה ופרק העוסק בהיבטים טכניים של המבנה בו קיים בית העסק.
פרשה טכנית מפרטת ומסבירה את התהליכים בהיבטים של מערכת המים, מערכת האוויר, סילוק שפכים, היבטים טכנולוגיים של מזון, שמירה על היגיינה ועוד. כמובן שככל שמדובר על עסקים מורכבים יותר גם הפרשה הטכנית תהיה מפורטת ומורכבת יותר.
טכנולוג מזון במרבית המקרים הוא איש המקצוע האמון על כתיבה של פרשה טכנית אך בשנים האחרונות יש גם פרשות טכניות הנכתבות בידי אדריכלים.
פרשות טכניות יכולות לחזור אם הן נכתבות ללא הידע והניסיון הנדרשים. לאורך השנים טיפלנו בעשרות לקוחות לכתיבה חוזרת של פרשה טכנית מאחר ונדרש ידע רב בתחום המזון, ידע אשר לא תמיד נמצא אצל כל איש מקצוע.
ישנם היבטים טכנולוגיים הקשורים למזון שדורשים הבהרה והבנה מעמיקה של כלל התהליכים (הן מבחינה מיקרוביאלית, הן מבחינת רישום סדר נכון של תהליכים וכד').
פרשה טכנית משרד הבריאות
תברואן או טכנולוג מזון מגיש פרשה טכנית למשרד הבריאות ולרשויות עבור מסעדות, סופרמרקטים או כל עסק הקשור למזון, כחלק מהשירות הניתן ע"י יועצי ביופוד.
הפרק בפרשה הטכנית העוסק בסניטציה יכלול תהליכי הכנת מזון, אם אלה אכן מתקיימים בעסק.
פרשה טכנית תכלול את פירוט חומרי הגלם, נפחי אחסון בקירור והקפאה, מספר מנות, מקומות ישיבה אם קיימים ונתונים על העובדים בבית העסק.
הפרק בפרשה הטכנית העוסק במבנה יכלול:
- נתונים על מידות של חדרי העסק וחדרי קירור
- תיאור תשתית וצנרת העסק
- שפכים
- פינוי אשפה
- מקורות כיבוי אש
- נתוני מקורות מתח חשמלי
- איוורור
- תאורה
- סידורים אקוסטיים (אם ישנם)
עיכוב בהגשת פרשה טכנית
חשוב מאוד להבין כי עיכובים בהגשתה של פרשה טכנית יכולים לגרום לנזקים כלכליים לא מבוטלים ולכן כדאי לוודא כי אתם נכנסים בעובי הקורה מוקדם ככל הניתן.
חלק מלקוחותינו:
כתיבת פרשה טכנית מפעל טבעוני אוטופי הנמצא ביבנה, על ידי עמרי גור, חברת ביופוד, לאישור משרד הבריאות.