השפכים הם תוצר של שימוש במים
הרכב השפכים הביתיים
מיקרוביולוגיה – חיידקים, וירוסים, טפילים וכד', 8^10 מיליון חיידקים ב100 מ"ל שהם גם פטוגנים אשר נמצאים בגופנו במעיים ואסור שיגיעו למערכות אחרות בגוף.
כימיה – דטרגנטים (אבקות כביסה, מתכות, מלחים, חומרים אורגנים.
בוצה – החומר האורגני המוצק אשר נוצר בטיפול בתהליך הטיהור השפכים. הבוצה היא כשלעצמה חומר גלם לתעשיית הדישון לחקלאות (קומפוסטיזיה) או להטמנה.
99.9% מים ו 0.1% מוצקים
בוצה ראשונית – בעלת ערך נמוך.
בוצה שניונית – עשירה בחומר אורגני. הפלורה רבוייה בפטוגנים (מחוללי מחלות).
טיהור שפכים – מתבסס על שלושה עקרונות: כימיים, פיזיקליים וביולוגיים.
ראשית הפרדה פיזית – שיקוע חומרים כבדים, שאיבת השומן הצף וסינון גס.
שנייה הפרדה כימית – שיקוע ע"י הוספה חומרים כימיה הגורמים להתגבשות חלקיקים ושוקעים.
שלישית הפרדה ביולוגית – החיידקים מפרקים את החומר האורגני לחומר אנ-אורגניים.
הגורמים המשפיעים על תהליך הטיהור
חשוב לזכור שעיקרון הטיהור עובד על מיקרו אורגניזמים ויש לשמור על תנאים אידאליים:
בלי רעלים, ריכוז חמצן מומס, טמפ', PH, חומר אורגני, רמת ערבול.
צח"כ – צריכת חמצן כימית
צח"ב – צריכת חמצן ביוכימית: היא הכמות החמצן הדרושה לפרק ליטר שפכים בצורה ביולוגית (ע"י החיידקים). בתקן עומד על 20 מג"ל.
S.S – סה"כ מוצקים מרחפים, בתקן עומד על 30 מג"ל
D.O – חמצן מוס. במים קיים חמצן מומס בין 7-8 מג"ל ליטר כפונקציה של טמפרטורה. בביוב לא נמצא חמצן מומס כלל.
* תקנות המים – (מניעת זיהום מים) (בורות ספיגה ובורות רקב), התשנ"ב 1992.
* תקנות בריאות העם – (קביעת תקנים למי שפכים), התשנ"ב 1992.
* תקנות בריאות העם – (תקני איכות מי קולכין וכללים לטיהור שפכים), התש"ע 2010.
* כללי בריאות העם – (טיהור שפכין המיועדים להשקיה), התשמ"א – 1981.
* חוק תאגידי מים וביוב, התשס"א – 2001.
*כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המזרימים למערכת הביוב), התשע"א – 2011.
* דוח ועדת הלפרין – עקרונות למתן היתרים להשקייה בקולחים, עדכון באוקטובר 2002.
* הצעת חוק הגנת הסביבה (שימוש חוזר במי קולחין – שימוש משוכל במשאבי הטבע), התשס"ט – 2009.
למידע נוסף על טיפול בשפכים צרו קשר
"מזון שעלון להיות מסוכן" מזון עם ערך של 0.86 AW או פחות. מזון עם רמת חומציות של 4.7 PH או מתחת (בטמפ' 24 מעלות צלזיוס).
יועץ מזון הוא מקצוען בתחום המזון האחראי במידה רבה לאיכות המזון שאנו מקבלים ולטעמיו. יועץ מזון מקיף תחומי אחריות מרובים ומגוונים אשר נעים מתחומה המצומצם
בדיקה על ידי מערכת החושים (Sensory systems) אורגנולפטי סוגים של קולטני חישה ישנם שישה קולטנים עיקריים שכל סוג מזהה אנרגיה שונה. לפי סוג הגירוי:
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשרותכם, עמרי גור
בין לקוחותינו
סיפורי לקוח
ההסמכות שלנו