מיקרוביולוגיה – חיידקיים פטוגנים מקורות לרעל במזון:
- יצורים מיקרוסקופים, חלקם בעלי יכולת תנועה (שוטונים).
- בכל מקום – מים, אוויר, אדמה, חי.
- נשימה – דורשים חמצן, גדלים בחוסר חמצן, גם וגם (פקולטטיבים).
- ישנם כאלה שמפרישים רעלנים.
- אוכלים הכל ובעיקר סוכרים.
- זקוקים ללחות מינימלית של יותר מ 1.5%.
- מתרבים לרוב אל מינית (חלוקה לשניים) בתנאים אופטימלים זמן דור הוא כ20 דקות.
גידול חיידקים בצלחת פטרי
מקורות לרעל במזון:
- רעלים מיקרוביאלים: כ95% מההרעלות מזון נגרמים מחיידקים, פיטריות, עובשים, שמרים, נגיפים, פרוטיזואה.
- רעלים הנמצאים במזון באופן טבעי: פיטריות רעילות, מתכות כבדות (בדגים – כספית, ושומשום סופג עופרת).
- תוספי מזון – במינון לא נכון או לא לצורך יכל לקרות מחוסר ידע, טעות אנוש, כלכליות (חיסכון), אוכלוסיה רגישה לדוגמה בצבעי מאכל ( פחם שחור, טטרזין, סנסט ילו).
- חומרים משמרים – ניטריט וניטרט – מסרטנים, מינון לא מתאים או חומר לא נכון.
- מונו סודיום גלוטמט MSG – לחלק מאוכלוסיה יש רגישות יתר, איסור לנשים בהריון ועל תינוקות.
- חומרי ריסוס – שאריות חומרי הדברה, חוסר ניקיון לפני השימוש בפירות וירקות – רעל מצטבר.
- אנטיביוטיקה – לדוגמא בחלב ובבשר שמגיע מהפרות שטופלו באנטיביוטיקה שנשחטו או בזמן החליבה.
- תחזוקה לקויה – מוצרי מזון אשר חסופים לשמש, מוצרי חלב שלא אוחסנו בקירור לאורך שרשרת ההובלה מהמפעל עד ללקוח.
- אריזות – אריזה לא נכונה שיוצרת תגובה עם המוצר, לדוגמה PVC במזון נוזלי בדרך כלל. או שאריות אריזה כגון חתיכת פלסטיק, שברי זכוכית.
צרו קשר לייעוץ בנושא מקורות לרעל במזון
"מטבח רפאים" הוא מושג שהיה נדיר עד לא מזמן, אולם תופס תאוצה בימים אלה בקצב מסחרר, הודות לסגר ולתקנות של תקופת הקורונה. מדובר ברעיון מהפכני
מזונות בעלי סיכון גבוה: עלולים להכיל מיקרואורגניזמים פתוגנים וגם ישנם גם היוצרים רעלן. לדוגמה: בשר נא, דגים, צדפות, מוצרי חלב, עוף.. מזונות בעלי סיכון בינוני:
מה הבעיה בהיגיינת עובדים נמוכה במפעלי מזון? (רוב הרעלות המזון נוצרות כתוצאה מהפצת מ"א ע"י בני האדם לכן יש לשים לב להיגיינה של העובד כי
למה לפנות אל BioFood?
אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.
לשרותכם, עמרי גור
בין לקוחותינו
סיפורי לקוח
ההסמכות שלנו