רישיון יצרן

הליך קבלת רישיון יצרן / רישיון למפעל מזון הוא לא הליך פשוט ובכדי לעבור אותו בשלום, בית העסק, חייב לעמוד במספר תקנים מחמירים של משרד הבריאות.


לשם עמידה תקנים יש צורך בתכנון מוקדם של הדברים ובביצועם בצורה הנכונה, כזו אשר עומדת באותם התקנים של משרד הבריאות ומאפשרת את השמירה על בריאות הציבור.

רישיון למפעל מזון

הליך קבלת הרישיון למפעל מזון – התקנים, התכנון והרישיונות הנדרשים.


מה צריך לעשות בשביל לקבל רישיון יצרן?

חשוב להכיר תחילה את כל התקנים השונים של משרד הבריאות לצורך קבלת רישיון כזה ובהתאם אליהם יש לבצע תכנון מפעל.

בשלב הבא, יש להגיש בקשה לרשות המקומית לקבלת רישיון עסק וכאן חשוב להדגיש שרישיון עסק ורישיון יצרן הם שני דברים שונים ובשניהם יש צורך בעסקים שכאלו.


יש לצרף לבקשה את התוכניות המסודרות של המפעל: האגפים, הציוד, מכונות הייצור ועוד.


בכדי לקבל רישיון יצרן יש צורך בכתיבה של תוכנית מפורטת לתפעול המפעל, תוכנית זו נכתבת על ידי טכנולוג מזון.
מה המפעל מתכנן לייצר, תפוקתו המתוכננת, היכן יתבצע האחסון של המזון וחומרי הגלם.
איך יתבצע ניקיון המפעל, כמה עובדים יהיו במפעל ועוד פרטים חשובים נוספים ומפורטים אודות המפעל והתנהלותו.

רשיון יצרן ביופוד
רשיון יצרן

חלק מהלקוחות שלנו:

  • בשר מהכפר, חדרה (מפעל בשר)
  • מנבטים, אור עקיבה (מפעל טבעוני\צימחוני)
  • י.ב.(מחסני מכר לעובדים) 1998 בע"מ,פתח תקווה
  • מגוון איכות בע"מ, כפר ג'ת (מפעל לאבקות מרק)
  • י.מ. יעקובי סטונאי בע"מ, מעלה אדומים (מפעל אריזות מזון)
  • מקור הדגים חמוס בששון בע"מ,תל אביב (מפעל לפירוק דגים)
  • ג'בור סנטר בע"מ, רהט-להבים
  • טונר פרינט בע"מ, ירושלים (מפעל לתוספי תזונה)
  • מר קייק בע"מ, נתניה (מחסן לחומרי גלם לאפיה)
  • עידן הנבט, אשדוד (מפעל ליצור פיתות מומבטות)
  • מוטי בשרים, אופקים, (מפעל לבשר).

איך מקבלים רישיון יצרן?

רק לאחר שכל העבודות לצורך עמידת המפעל בתקנים בוצעו ולאחר שהרשות המקומית הסכימה להנפיק לעסק רישיון עסק,


יהיה ניתן להגיש בקשה למשרד הבריאות לקבלת רישיון יצרן. במסגרת הבקשה לקבלת רישיון יצרן יגיע למפעל מהנדס מטעם שירות המזון לביצוע ביקורת סופית, אשר תהיה קודמת למתן רישיון יצרן.


כאמור, הליך בקשה וקבלת רישיון יצרן, הוא הליך לא פשוט הדורש עבודות תכנון וביצוע מורכבות.

בכדי להגיש את הבקשה ולעמוד בכל התקנים, יש להתייעץ ולהסתייע באנשי מקצוע בתחום המזון שלהם הכלים ללוות, לייעץ ולסייע לבעלי העסק בדרך לקבלת הרישיון הנכסף.


עם ניסיון רב והיכרות מעמיקה עם תקני משרד הבריאות וההתנהלות מולם, אנשי המקצוע של ביופוד, יוכלו לסייע, להדריך וללוות את בעלי או מנהלי המפעל כל הדרך עד להשגת הרישיון.

עמרי גור כאן בשבילכם – טכנולוג, תברואן מוסמך מטעם משרד הבריאות.


ניסיון עשיר בתעשיית המזון האורגני, מפעלי מזון בריא ואיכותי, מוצרי פרימיום וסופר פוד.

מפעלים לדוגמה: שורשי ציון, מונבטים, עידן הנבט ועוד.

האם אתה צריך רישיון יצרן?

חשוב להבין כי לא כל עסק בתחום המזון זקוק לרישיון יצרן אלא רק מפעלי מזון, כאלה המייצרים מזון וכאלה הלוקחים חלק בשרשרת המזון כגון מפעלים ועסקים העוסקים באריזה, אחסון של חומרי גלם המשמשים לייצור המזון, או כאלה המאחסנים מזון לטובת גורם נוסף. גם עסקםי העוסקים בשיווק מזון דרושים בקבלת רישיון יצרן. מי לא זקוק לרישיון יצרן? דוכני מזון ומסעדות, הם זקוקים לקבלת רישיון עסק.
אם יש לך ספק באם אתה זקוק לרישיון יצרן אז צור איתנו קשר ותקבל מידע מקצועי מגורם מוסמך.

זקוק לרישיון יצרן – למה לפנות אלינו?

אני עמרי גור, טכנולוג מזון והבעלים של חברת ביופוד. אני עוסק בתחום רישוי עסקים בתחום המזון למעלה מ-10 שנים. במהלך שנים אלו הדרכתי, ליוויתי וייעצתי למאות עסקים בתחום המזון. אשמח להעניק גם לכם מגוון שירותים: הכנה לקראת רישוי העסק, ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, וזאת במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות.

אם יש לכם שאלות נוספות אז אתם יותר ממוזמנים ליצור איתי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות!

לשירותכם, עמרי גור

צרו קשר להזמנת שירות רישיון יצרן

בין הלקוחות שצעדנו איתם יד ביד

אין חכם כבעל ניסיון

רישיון יצרן חדש - "מסעדת הדייגים" ביפו.
לקוח שהגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון. כחלק מתהליך הליווי נקבעו עבורו נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בהצלחה.
אישור הפעלה- מזנון בה"ס "לילינטל" ברמלה.
ייעוץ, תכנון וליווי אישי אשר כללו את הטמעתם של תהליכי ביקורת והתנהלות תקנית, משלב הקמת המזנון ועד לפתיחתו בפועל, במהלכם הופקו כל המסמכים והרשיונות הנדרשים. במהלך הפקת רשיון יצרן ייצגתי את בעלי המזנון בפני הרשויות והפקתי כל המסמכים הנדרשים בכדי לקבל את אישור הפעלתו.
מאפית "לחם גל", חיפה.
הלקוח פנה לביופוד לצורך ליווי וייעוץ לקבלת רשיון יצרן. לאחר תכנון קפדני הוטמעו כל הנהלים הנדרשים. הלקוח קיבל את הרשיון הנדרש בהצלחה ואף הופק עבורו רישיון לבית הקפה אותו החליט להפעיל במרוצת הדרך. מאפיה משפחתית ומומלצת מאוד.
מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התוכניות עד לשלב קבלת הרשיון. ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת לייצר פעילות תקנית ולעמוד בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
הקודם
הבא

ההסמכות שלנו שמסייעות לכם בקבלת הרישיון