יועץ מזון לשירות ענף המזון

יועץ מזון הוא שם כללי למקצוע מרתק וחיוני, יועץ המזון הינו מומחה בתחום הפקת המזון, אריזתו, הגשתו ושיווקו.

תהליכים אלו מתרחשים בהיקף גדול ותעשייתי כאשר מדובר במזון מעובד ומשומר שאנו רוכשים לביתנו במרכולים או בהיקף קטן ופרטי במסעדה – כדי להעניק חווית סעודה איכותית ומובחנת.


הרבה יותר מ"רק" יועץ מזון

יועץ מזון מתמחה בתחומים שונים של הפקת מזון: מזון תעשייתי כטכנולוג מזון, לוגיסטיקן, מעצב טעמים, תברואן, וכאשר מדובר על המישור הפרטי של מסעדות אז התמחותו תהיה כשף, כממתג ומשווק, כמתכנן ויועץ לתוכנית העסקית ובחירת מיקום המסעדה.

בנוסף, יסייע להתקשרות עם הספקים, להתאמת התפריט לקהלי היעד, לחווית ההגשה, לתמחור ולסוד שבהרכבת המנות עצמן, כמו גם בהכשרת טבחי המסעדה.

יועצי מזון מסייעים בהתגברות על משברים בפסי הייצור התעשייתים או מלווים מוצר או משלביה הראשונים של המסעדה.

הם מעניקים מניסיונם הרב בתחום המזון ומכשרונם בהרכבת מזון והבנת התהליכים השונים הקשורים בהכנת מזון ושימורו. כמובן גם אחראים למידת הצלחת המזון.

עמרי גור - מפקח תברואה
הרבה יותר מרק יועץ מזון – עמרי גור

יועץ מזון לטיפול בליקויים


במפעלים רבים ומקומות עבודה גדולים אחרים ישנו חדר אוכל המשרת את העובדים, בשירותי קייטרינג ובמסעדות מזינים אנשים רבים במקביל, רבות הפעמים שהעבודה האינטנסיבית וההזמנות הרבות הזורמות למטבח ולחץ הכנת מנות רבות במקביל מביא לקיצורי דרך היכולים לפגוע באיכות המזון, כגון: כלים לא שטופים המשומשים שוב כנקיים, איחסון לא ראוי למזון וכו'.


במטבח שורר חוסר ארגון וסדר והתנאים התברואתים וההיגיינים בהם הוא מתנהל אינם טובים.

יועץ מזון מסוגל לבודד כל פרקטיקה במטבח ולבדוק את השפעתה על איכות המנות המוצאות ממנו לשולחנות ואז לבטל מנהגים ונהלים רעים ולהכשיר את צוות המטבח בנהלים חדשים אשר ישמרו על סטנדרט איכות גבוה ותקני למזון.

יועץ מזון יכול להכניס למטבח נהלי בקרה, הפקת מנות וסניטרייה חדשים ולשנות לגמרי את מצבו.

יועץ מזון גם עוסק במזון המוכן במפעלים, הבנתו הטכנולוגית בדבר קליטת חומרי הגלם והפקתם למזון מאפשרת לו להכניס שיפור בגהות המפעל ובנהלי העבודה הראויים להכנת המזון.


יועץ מזון לחידוש המותג

לעיתים גם מוצר מזדקן, טעמו לא מהדהד בתודעת הצרכנים הפוטנציאלים כמו פעם, המתחרים מציגים מוצרים באריזה ובטעמים חדשים, או מסעדות נוצצות יותר קמות בסמוך.


יועץ מזון יוכל לסייע לחברה או למסעדן בהזרמת מרץ חדש בחייו של המוצר או המסעדה.

הוא יוכל לפי נסיונו לייעץ האם מדובר בצורך בעיצוב חדש או ברפורמת טעמים שלמה שתשנה את חומרי הגלם וטעם המוצר או המנות.

יועץ מזון יוכל מנסיונו ומהיכרותו עם טרנדים עולמים ועם הקהל הישראלי, להצביע על טיב השינוי הדרוש ולהפעיל מהלכים לביצועו.

צלצלו כבר היום ליועץ מזון שלך עמרי גור

צרו קשר

צלחת פטרי עם מושבות חיידקיים
טכנולוג מזון - מה שרצית לדעת
חיידקיים פטוגנים 1

מיקרוביולוגיה – חיידקיים פטוגנים מקורות לרעל במזון: יצורים מיקרוסקופים, חלקם בעלי יכולת תנועה (שוטונים). בכל מקום – מים, אוויר, אדמה, חי. נשימה – דורשים חמצן, גדלים בחוסר

קרא עוד »
רישוי עסקים
כללי
רישוי עסקים – תיקון 34 לחוק

משרד האוצר עמל בימים אלה להעביר חוק הסדרים חדש, במסגרתו תנסה הממשלה להתמודד עם מספר תחומים שזקוקים נואשות לרפורמה מזה שנים במאמר זה נתמקד בתיקון

קרא עוד »
מעבדת מזון
שפכים
טיפול – בשפכים ב'

השפכים הם תוצר של שימוש במים הרכב השפכים הביתייםמיקרוביולוגיה – חיידקים, וירוסים, טפילים וכד', 8^10 מיליון חיידקים ב100 מ"ל שהם גם פטוגנים אשר נמצאים בגופנו

קרא עוד »

למה לפנות אל BioFood?

אני עמרי גור, טכנולוג של מזון והבעלים של BioFood. עוסק בתחום רישוי עסקי המזון למעלה מ 10 שנים, במהלכם התמודדתי עם מאות עסקי מזון עבורם הענקתי את שירותי השונים. אשמח להעניק גם לכם את השירות, הכולל את כל שירותי ההכנה לקראת רישוי העסק, וכן ליווי בית העסק במהלך פעילותו בכדי לוודא תקינות מערכות המזון וייצורו, במטרה להבטיח תוצר מושלם ללקוח, ועמידה בתקנים של משרד הבריאות. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני, לייעוץ ללא התחייבות.

לשרותכם, עמרי גור

בין לקוחותינו

סיפורי לקוח

סיפור לקוח - "מכללת כנרת", צמח.
הלקוח ביקש לבחון את האפשרות של הקמת מזנון בשרי, לאחר ובמקום פעל מזנון חלבי בכלל. בפניה אלי, התבקש ייעוץ מקצועי בבחינת האפשרות, וללוות את ביצוע הפרויקטו בסופו של דבר על להקמתו של המזנון.
סיפור לקוח - מערך הגנים "מגוונים" ברמת השרון.
לקוח זה מקבל שירות שוטף קבוע במשך כשנתיים, הכולל דיגום מזון בכל רשת הגנים ושליחתו למעבדה, פענוח התוצאות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים הנדרשים כתוצאה. שירות זה מאפשר לרשת גני הילדים לפקח על איכות המזון, ולוודא הגעה של מזון איכותי ובריאותי לפיות הילדים.
סיפור לקוח - מטבח עובדים במפעל "סנו", הוד השרון.
תכנון מלא והגשת התכניות עד לשלב קבלת הרשיון על ידי ליווי, בקרה ופיקוח של פעילות המטבח, על מנת להוביל את פעילותו לתקנית ובעמידה בתנאי משרד הבריאות לצורך קבלת הרשיון והיתר פעילותו.
סיפור לקוח - "מסעדת הדייגים" בנמל יפו.
במסגרת השירות שניתן ללקוח אשר הגיע אלי לאחר שנתקל בבעיה בהפקת הרישיון, נקבעו עבור הלקוח נהלי מטבח ברורים וסדורים, אשר כללו את כל תהליך הקירות החודשית הכוללים בקרה ופיקוח, לאחר אפיון והטמעת הנהלים הוגשה הבקשה לרישיון מחדש, והרישיון הופק בפועל.
סיפור לקוח - מפעל הבשר "יהודה מעדני בשר", א.ת. קרית אתא.
מפעל משפחתי בן כ 20 המייצר מעדני בשר ומגוון סוגים של נקניקים. הלקוח פנה בכדי שאייצר עבורו את מפרטי המוצרים מחדש, שיפור מתכוני המוצרים ועמידה בתקנים הנדרשים לטובת משרד הבריאות. עבור הלקוח הוקמה תכנית דיגום שנתי, ומתנהלת בקרה ופיקוח באופן שוטף עד היום.
סיפור לקוח - מלון "עונות", נתניה.
הלקוח פנה אלי לאחר שנדרש לייעוץ בנושא התנהלות סילוק השפכים. ביצעתי סיור במקום, הופקו לקחים ונמצאו צרכים לשיפור התשתית, לרבות בחינת קווי השפכים הסניטאריים. בפועל הופקו הדוחות הנדרשים, בוצעו בליווי שלי השינויים הנדרשים עד להתנהלות תקינה ונכונה של מערך השפכים במלון.
הקודם
הבא

ההסמכות שלנו