חדשות מזון

 

http://www.indexmazon.co.il/search/business?text=BIOFOOD


האם גבינה ללא חומר משמר היא בריאה יותר?

גבינת נעם החדשה של טרה ללא ספק גרמה לישראלים להכין יותר טוסטים, למרות שקיץ. אולגה רז: “אם היו נותנים לי לבחור בין גבינה עם חומרים משמרים וללא חומרים משמרים, אני תמיד אהיה בעד אוכל שיותר נקי מחומרים מוספים למיניהם”. ועם זאת, מזהירה: “קודם כל כדאי להסתכל על אחוזי השומן ולא לאכול יותר מדי גבינה צהובה”

אלינור פוקס | mako | פורסם 04/08/13 17:51:13
טוסט גבינה צהובה

אם הקמפיין גורם לנו לאכול יותר גבינה צהובה – זו כבר בעיה


http://www.indexmazon.co.il/search/business?text=BIOFOOD



http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-b136a6ac3c94041006.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153

יעוץ קולינרי זה חשוב


 

  • BioFood2008 / אקטואליה קולינרית

    פרחים למאכל 

    שילוב של פרחים במנה יכול הישמע כמעוד גורמה קולינרי של שפים  מין השורה, אך למעשה אכילת פרחים רבים נפוצה כבר מזמן וביבשות שונות.

    ניתן דקה של מחשבה ונמצא שלל של תפרחות כגון כרוב וכרובית פרח הארטישוק, ברוקולי ועוד ועוד אז קדימה לרשימה:

    פרח כליל החורש
    פרח היסמין
    פרח כובע הנזיר
    פרחי הדובדבן
    פרח תפוחים
    פרחי סיגליות
    פרחי הדרים
    פרחי שומר
    פוקסיה
    לוע הארי
    בבונג
    ורדים
    חרציות
    שושנים
    ציפורני חתול (קלנדולה)
    היביסקוס
    פרח הקישואים
    פרח לבנדר
    אמנון ותמר
    חמצוצים
    גרניום

    מספר אזהרות עם פרחי מאכל

    * לא כל פרח הוא אכיל גם עם הוא יפה וריחני.

    *  תלוי בזן – ישנם זנים אכילים וישנם רעילים.
    במשפחת הורדים רק 30 זנים הם לאכילה.

    *צריך לבדוק איזה חלק מהפרח אכיל : עלי כותרת, אבקנים..

    * ללא חומרי הדברה (כאלה שיש בחנויות פרחים לדוגמא הם ספגו המון “קוטלי חרקים” ) או שגדלו לצד הכביש והם מלאים אבק דרכים ופסולת רעילה מהמכונים ומהפליטת האגזוז.

    * שלא יכיל חרקים

    *לאלרגים והאסטתמטים ובכלל לכולם רצוי להתחיל בכמות זעירה כדי לסלק חשש של פריחה או הרעלה.

    בתאבון 🙂

     


 

  • בא לי באן: רועי סופר פותח מזללה אסיאתית

    אחרי שחגגנו כל הקיץ עם מסעדות חדשות, הגיע תורו של רועי סופר לכבוש את דרום תל אביב. בתוכנית: מקדש שלם שכולו באנים עם מילויים מסקרנים.

  • מטיילים בחג? המקומות הטעימים שלא הכרתם בעמק חפר
    בין חדרה לנתניה שוכן עמק כפרי שבו מסתתרים מקומות טעימים שרובכם כנראה עדיין לא מכירים:
    מדוכן סמבוסק, דרך דוכן מלבי ולימונדה ביתית ועד ביסטרו שכונתי וטברנה שמציעה את כל המנות הקלאסיות מהמטבח היווני – יצאנו לסיור קולינרי בעמק חפר וחזרנו עם המלצות טעימות במיוחד

    עמק חפר הוא האזור הכפרי שבין חדרה בצפון, נתניה בדרום וכביש 6 במזרח ואתם בטוח חולפים על פניו בדרך לצפון.

    יש באזור הזה בתי קפה נהדרים כמו “גרציאה” ו”הרואה בקפה”, קצביות בוטיק כמו “הקצבייה”, מאפיות כמו “העוגות של שושנה”, מסעדות בשר מוצלחות כמו “המעשנה”

    מחלבות בוטיק משפחתיות כמו “יעקבס”, מאפיות לחמי מחמצת כמו “שחר” ואפילו מקומות לאכול בהם כריכים שווים כמו “המעדנייה” ו-“b12” הסמוכים זה לזה.

    יש באזור הזה גם קרוב לעשרה יקבים ואפילו מבשלת בירה אחת – “אלכנסדר”.

    אם עדיין לא שבעתם מכל הטוב הזה, נזכיר גם את פיצת “שבתאי” ומזללת ההמבורגרים “יומנגוס”, שהפכו למוקדי עלייה לרגל של צעירי האזור. בקיצור, שום דבר לא חסר שם אם יודעים איפה ומתי לחפש.

    לין לוי פורסם:  08.10.17 , 11:42


  • החלל המיתולוגי של רפאל ייפתח מחדש בגלגול מפתיעאחרי שלל שמועות לאורך החודשים האחרונים, סוף סוף נודע מי ייכנס לחלל שבו פעלה מסעדת רפאל האייקונית של רפי כהן:
    השף ויקטור גלוגר יפתח במקום בראסרי מודרני עם תפריט אלכוהול רחב ובר עישון, ויסגור אחרי למעלה מ-15 שנים את מסעדתו הוותיקה קלואליס.

    ריטה גולדשטיין | אוכל טוב | פורסם 28/09/17 10:06 


    חדשות קולינריה

    חדשות קולינריה


  • פופ דה קורן: התירס הגיע לתל אביב, גרגירי תירס חמים עם רוטב ותפוח אדמה לוהט עם גבינה מותכת – רשת אוכל מהיר חדשה מגיעה לחיינו עם סניפים בקניון איילון וברחוב אבן גבירול.
    בקנה עוד 20 שלוחות בשלוש השנים הקרובות
    10 ביולי, 2017 מאת: חן בן יוסף, עכבר העיר 


  • הפטיסרי הצרפתית משתלטת על אשדוד, אם עד לא מזמן היה קשה למצוא קרואסון טוב באשדוד, העלייה מצרפת עשתה את שלה וברחבי העיר צצו לא מעט מקומות שמביאים את הקלאסיקות הגדולות. הנה הצצה לשניים מהם.

  • הישראלי שהחליט להביא לכאן את הבשר הכי יוקרתי שיש
    ההשקעה הכספית עצומה, הגידול מצריך שמירה מסביב לשעון, קפדנות וסבלנות, כמות הבשר מזערית, והמחיר מופקע ■ ובכל זאת, ישראלי אחד החליט לייבא לארץ גנים של הפרות היפניות שמהן עושים את בשר הקובה היוקרתי.
    31/07/2015, 09:08 –  כלכליסט


  • הסקר, שבו השתתפו 2,000 תיירים בריטים, נערך על ידי מומחי נסיעות בפירמת עורכי הדין הבריטית ‘סלייטר אנד גורדון’, לאחר שבמשרד דיווחו על עלייה המספר האנשים שפונים אליהם לאחר שחלו במהלך טיול בחו”ל.

    ספרד זכתה בתואר לאחר ש-30% מהנשאלים טענו כי בעת ביקור במדינה חטפו הרעלת מזון.

    10 המדינות עם הסיכוי הגדול ביותר לחטוף הרעלת מזון:

    1. ספרד (30% מהנשאלים)
    2. טורקיה (15%)
    3. מצרים (13%)
    4. יוון (12%)
    5. צרפת (12%)
    6. איטליה (8%
    7. ארה”ב (7%)
    8. הודו (7%)
    9. מרוקו (6%)
    10. תאילנד (6%)

    שירות כלכליסט 02.06.15, 21:36


             חדשות קולינריה

Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+